top of page

Sander de Kramer

Persoonlijk profiel

Vanaf 1994 was De Kramer hoofdredacteur van de Rotterdamse daklozenkrant, die hij in veel steden in Nederland oprichtte. In 2003 werd hij de bondscoach van het Nederlands daklozenteam, dat brons haalde op het WK Daklozenvoetbal in het Oostenrijkse Graz.

Met Hugo Borst richtte hij in 2007 de stichting Sunday Foundation op, die zich inzet voor kansarme kinderen in Sierra Leone.  Als dank voor zijn inspanningen werd hij in Sierra Leone gekroond tot Chief.

 

Voor KRO-televisie reisde de geboren Rotterdammer jarenlang de wereld over om aandacht te vragen voor projecten van diverse goede doelen.

 

In zijn geboortestad bewerkstelligde Sander de Kramer een standbeeld voor Rigardus Rijnhout, beter bekend als de Reus van Rotterdam. Het kunstwerk op ware grootte – 2,36 meter – roept op tot verdraagzaamheid.

 

Voor zijn maatschappelijke werk werd hij in 2001 benoemd tot Rotterdammer van het Jaar, ontving hij in 2007 de Paul Nijgh Penning, in 2009 de Laurenspenning en in 2013 de Majoor Bosshardt Prijs.

De Kramer is ambassadeur voor onder andere KWF Kankerbestrijding, Johan Cruijff Foundation, Care Nederland en de Rotterdamse Stichting LACH.

Hij zwom mee op 14 juni 2015 met de Singelswim Utrecht (samen met collega’s Anita Witzier en Sofie van den Enk) om geld op te halen voor meer onderzoek naar FSHD, gepresenteerd door KRO-NCRV en NOS.

 

In het voorjaar van 2021 ontving Sander de Four Freedoms Award.

 

Als acteur speelde hij rollen in ‘Het Bombardement’, ‘The Passion’ en de kinderfilm ‘Strijder’.

 

Hij presenteerde programma’s zoals ‘Keuringsdienst van Waarde, ‘De Wandeling’, ‘De Rekenkamer’ en ‘Het gevoel van de Vierdaagse’. Voor het programma ‘Reisadvies Negatief’  reisde hij af naar verschillende oorlogsgebieden.

 

In 2022 startte hij de succesvolle campagne "Kachels voor Oekraïne" en doneerde meer dan 10.000 kachels aan Oekraïense gezinnen in nood.

 

In 2023 nam Sander deel aan "Wie is de Mol".

 

KMid verzorgt de zaken voor Sander als acteur; film, series en internet-series. KMid ontzorgt op deze wijze Sander op dit specifieke vakgebied. 
Alle overige zaken van Sander worden behartigt door Wendy de Kramer. Zij is bereikbaar via: wendydekramer@gmail.com

Sander.png

Roepnaam: Sander
Geboortedatum: 18-05-1973

Nationaliteit: NL

Geboorteplaats: Rotterdam

Lengte: 1.90
Haar: bruin
Kleur ogen: blauw

Fotograaf: Bas Losekoot.

bottom of page