top of page

Jan Oosterbaan

Persoonlijk profiel

Jan Oosterbaan is een man met vele gezichten. Straatschoffie dat zich omhoog vocht vanuit de Rotterdamse haven naar internationale roem in de kickboksring. Horecaportier die voor niemand ooit opzij ging, incasseerder voor ‘lastige; klusjes in de onderwereld. Van troubleshooter in het Rotterdamse nachtleven tot beveiliger van illegale gokhuizen. Maar ook karakter had in de opzet van zijn eigen succesvolle sportschool Oosterbaan Gym, een sportschool met een grote naam binnen de vechtsportwereld. Een sportschool met een sociaal hart waar jongeren terecht kunnen en met raad en daad worden bijgestaan. Inmiddels heeft Jan de sportschool aan zijn zoon overgedragen en Oosterbaan Gym wordt door de volgende generatie Oosterbaan voortgezet. 

 

Maar Jan is vooral bekend als een Karaktervechter die ‘op zijn oude dag’ opnieuw Wereldkampioen Kickboksen werd – en het woord ‘opgeven’ niet kent. Hondstrouwe vriend en van liefde overlopende gezinsvader die altijd bereid is anderen, en vooral zijn gappies, bij te staan. Jan is een man met een gouden hart waar er maar weinig van zijn. 

Naast dit alles wordt Jan regelmatig gevraagd voor rollen. Dit uiteraard door zijn karakteristieke en unieke uiterlijk en voorkomen. Door KMid in te schakelen wil Jan de weg naar series en film verder vorm gaan geven. Want acteren is naast zijn familie, de vechtsport en motorrijden zijn 4e passie. 

Voorbeelden zijn rollen als motorclublid voor Jandino Asporaat en in 2023 speelde hij in de nieuwe BNN-Vara Serie SANTOS de rol van Shawn. 

Ook is er een boek over het leven van Jan geschreven met als titel Jantje O met een voorwoord van de helaas veel te vroeg overleden Peter R. de Vries. 

Jan Oosterbaan © Jan de Groen.jpg

Roepnaam: Jan

Geboortedatum: 09-10-1959
Nationaliteit: NL

Geboorteplaats: Rotterdam

Lengte: 1.83
Haar: Bruin/Blond
Kleur ogen: Bruin

Fotograaf: Jan de Groen.

bottom of page